Eli nyt pääsemme vihdoin Rawleyn legacyn kahdeksanteen osaan, josta olen jo jonkinverran maininnut viimeisen kahden osan ilmestyessä. Tämä osa on ehdottomasti koko LC:n kuvarikkain. Se nimittäin sisältää päälle 100 kuvaa.
Lukemisen iloa!

Viimeosassa Rawleyn jo useapäistä perhettä lisättiin yhdellä poikavauvalla, joka nimettiin Robiniksi. Kaikkien yllätykseksi Kari huomasi ajautuneensa suhteeseen Justinin, Chrisin isäpuolen kanssa, ja sai eräänä aamuna huomata kärsivänsä aamupahoinvoinnista. Kari oli kuitenkin kehitellyt ja toteuttanut suunnitelman, joka sai Chrisin uskomaan, että tuleva lapsi olisi hänen...

Musiikki: The Eagles - Witchy Women

81.jpg

Kaksosten kasvettua lapsiksi, alkoivat heidän erilaiset persoonallisuutensa vähitellen tulla esille.

82.jpg

Sadie ilmiselvästi nautti parrasvaloissa seisomisesta. Hän olikin erityisen innokas hankkimaan uusia ystäviä, etenkin vastakkaisen sukupuolen edustajista.

83.jpg

Judesta taas oli kehittymässä omasta puolestaan hieman hiljaisempi, mutta ahkera nuorimies. Poika saattoi uppoutua tietokonepelin tai kirjan maailmaan tunneiksi!

84.jpg

Vihdoin ja viimein oli perheen nuorimmaisen, Robinin, aika kasvaa tapperoksi. Paikalle oli saapunut Justinin ja erittäin yli-innokkaan Juden lisäksi eräs naapuruston kaljuuntumisesta kärsivä asukas.

85.jpg

Pikku-Robinista kasvoi ilmiselvästi Sadien kopio! Jopa pojan luonne oli kopio tytön omasta.

86.jpg

Eikä kulunut aikaakaan, kun Kari huomasi raskautensa vihdoin edenneen näkyviin mittoihin.

87.jpg

Jos vain oli mahdollista, Karin kolmas raskaus oli kahta edellistä vaikeampi. Chris otti asiakseen huolehtia kaikin mahdollisin tavoin vaimonsa sekä tulevan lapsensa turvallisuudesta, ostamalla jääkaapin jopa pariskunnan makuuhuoneeseen. Näin Karin ei tarvinnut edes poistua huoneesta päivisin.

88.jpg

Robinilla oli tapana ryömiä vanhempiensa huoneeseen päivisin katsomaan Karin nukkumista. Pikkuinen olisi tehnyt mitä vain, jos olisi saanut viettää aikaa äitinsä kanssa, mutta Kari tuntui aina olevan sängynpohjalla sikeässä unessa.

89.jpg

Mutta onneksi Chrisistä oli moneksi. Robin laittoi parhaansa mukaan vastaan, kun Chris yritti opettaa hänelle tarvittavia taitoja, kuten puhumisen.

810.jpg

Lopulta poika kuitenkin toisti Chrisin perässä "Iskä!" Chris ei voinut olla otetumpi tuosta kunniasta.

811.jpg

Yläkerta oli saanut yhden "huoneen" lisää, joka oli tarkoitettu pääasiassa lepäämiseen tai rauhallisia lukuhetkiä varten.

812.jpg

Eräänä aamuna Kari yllätti kaikki, tulemalla alakertaan aamiaiselle. Etenkin Justin oli erikoisen hyvällä tuulella.
"Tiedätkö Sadie, äitisi kävi lääkärissä ja sai kuulla odottavansa lasta", Justin kertoili ylpeänä hieman hämmentyneenä vieressä istuvalle Sadielle.

813.jpg

Rawleyn vastapalkattu hovimestari ei osoittautunutkaan aivan niin hyväksi työntekijäksi, kuin mitä oli aluksi luultu. Herra unohtui jopa jättämään ruoan uuniin!

814.jpg

Muutaman tunnin jälkeen uuni oli jo ilmiliekeissä!

815.jpg

Jude ja Justin juoksivat hätääntyneenä alakertaan.
"Juokse suojaan poika, minä hoidan tämän!" Justin huusi, hätistäen pojan ulos keittiöstä.

816.jpg

Tulipalo oli kuitenkin vaikeampi, kuin Justin oli odottanut.

817.jpg

Nyt jopa Chris oli huomannut keittiöstä tupruttavan savun ja juoksi avuksi paloa sammuttamaan.

818.jpg

Kaiken pahan alku ja juuri, herra hovimestari vielä suvaitsi saapua paikalle itsekseen laulaen, kuin ei olisi edes huomannut vieressään roihuavaa paloa.

819.jpg

"Ei Kari, älä tule tänne!" Chris ennätti huutamaan, mutta liian myöhään. Paikalle sattunut nainen oli silmänräpäyksessä tulen uhrina.

820.jpg

Perheen hovimestarilla ilmeni nopeasti olevan jokin pahasti päässään vialla.

821.jpg

"EI KARI!!" Chris huusi, yrittäen sammuttaa vaimonsa syönyttä paloa, mutta liian myöhään...

822.jpg

Pian Chris itsekkin oli syttynyt tuleen, mutta pelastui viimehetkellä, kun palokunta viimein päätti ilmestyä paikalle.

823.jpg

Vasta nyt Sadie huomasi keittiössä riehuneen palon. Mutta missä olivat Justin ja Kari?

824.jpg

Samana iltapäivänä talon pihamaalle oli ilmestynyt kolme hautakiveä, joista jokainen oli pystytetty aina yhden menetetyn muistoksi.

825.jpg

Kolmas kivi kuului perheen hovimestarille, joka oli kaikessa typeryydessään onnistunut kuljettaa vaatteissaan kipinä yläkertaan, jossa hän syttyi tuleen ja kuoli silmien näkemättä.

826.jpg

Viikot kuluivat, mutta kipu ei vähentynyt. Perheeltä oli muutamassa tunnissa viety isoisä, äiti sekä syntymätön lapsi. Sadie ja Jude löysivät hiljaista lohdutusta taaperoajan nukkekodistaan, jonka kanssa leikkiessä heidän ei tarvinnut ajatella tapahtunutta.

827.jpg

Chris oli musertunut. Hänestä oli yhtäkkiä tullut kolmen lapsen yksinhuoltaja, eikä hän kaikista taidoistaan huolimatta tiennyt, mitä tehdä. Chris näki, kuinka läheisten poismeno vaikutti lapsiinsa. He olivat surullisia, masentuneita ja aivan yhtä rikki sisältä, kuin hän itse...

828.jpg

Sadie oli kuitenkin löytänyt tavan purkaa suruaan. Päiväkirja kuunteli varmasti tytön jokaisen huolen, pitäen ne visusti sisällään. Chris oli hieman huolestunut tyttärestään. Päiväkirjan kirjoittaminen oli vielä ymmärrettävää, mutta joskus Sadie otti huolimattomuuttaan veitsen kirjoitusvälineeksi.

829.jpg

Jude taas oli löytänyt helpoitusta kirjoistaan. Jännittävät seikkailut sekä mielenkiintoiset tietopläjäykset vievät hänet nopeasti pois todellisuudesta.

830.jpg

Mutta eteenpäin oli kuitenkin jatkettava, kuinka vaikeaa se olikin. Robin kasvoi päivä päivältä vanhemmaksi, ja tarvitsi jonkun auttamaan häntä taitojen oppimisessa.

831.jpg

832.jpg

Myös talon keittiö sai uuden muodon. Chris ei sietänyt enää silmäystäkään siitä kuolemanloukosta, joksi vanha huone oli hänen silmissään muuttunut.

833.jpg

Parantumisprosessi myös vaati tunteistaan puhumista ja asian käsittelemistä perheen sisällä. Rawleyden ruokailuhetket olivat vakavia, mutta tunteita vapauttavia hetkiä, kun he saivat yhdessä käydä tapahtuman läpi.

834.jpg

835.jpg

Kaiken tämän aikana kevät oli hiljaa saapunut Belladonna Coven. Lätäköt ja pihan vihreys houkuttelivat kaksoset leikkimään ulkoilmassa.

836.jpg

Lätäköt houkuttelivat myös jonkun toisenkin ulos leikkimään.

837.jpg

Robinista oli tullut, jos vain mahdollista, vielä rakkaampi Chrisille, kuin aiemmin. Tämä pieni hymysuu ei koskaan jättänyt Chrisiä surulliseksi, vaan levitti iloa ympärilleen.

838.jpg

Kaiken lisäksi Robin oli vihdoin alkanut opetella kävelemään. Pienien askelten ääni sai muuten hiljaiseen taloon melua ja melskettä.

839.jpg

Talouteen oli myös kaikessa hiljaisuudessa palkattu uusi hovimestari. Tämän vanha mies oli nimeltään Ethan Fuchs.

840.jpg

841.jpg

Hovimestari Fuchs näytti jo alusta alkaen osaavan toimensa. Jopa Robin rakasti vanhaa miestä, joka niin mielellään leikki pojan kanssa.

842.jpg

:)

843.jpg

844.jpg

Kaksoset olivat kuin paita ja peppu, kaikista erilaisuuksistaan huolimatta. Koulun jälkeen he olivat miltein erottamattomat, oli kyseessä sitten leikit, syöminen taiko läksyjen teko.

845.jpg

Joskus he jopa hiipivät Chrisin makuuhuoneeseen ja valloittivat talon ainoa parisängyn.

846.jpg

Eräänä kauniina päivänä oli Robinin aika kasvaa!

847.jpg

Hänestä kasvoi erittäin suloinen ja reipas poika, sekä aivan yhtä hymyileväinen kuin aiemmin!

849.jpg

850.jpg

Talon lastenhuone muutettiin kaikessa hiljaisuudessa Robinin huoneeksi. Siellä perheen kolme lasta pystyivät piirtelemään, tai leikkimään sydämensä kyllyydestä.

851.jpg

Vihdoin myös Chris osoitti halua muutokseen. Hän leikkasi pitkät hiuksensa ja siisti ne geelillä päälaelleen, ja vaihtoi myös hieman nuorehkot vaatteensa mustaan neulepaitaan. Olihan hän kuitenkin kolmen lapsen isä, joten miksei hän voisi myös näyttää siltä?

852.jpg

Perheen seuraelämä alkoi palailla uomiinsa. Chrisillä oli tapana tuoda ystäviä mukanaan töistä.

853.jpg

Pian myös perheen kasvien hoitateline sai käyttöä, kun Chris päätti kehittää luovuuttaan ylennyksen toivossa.

854.jpg

Perheellä alkoi olla rahaa, kuin roskaa. Sitä ei kuitenkaan haluttu käyttää, kuin roskaa, vaan pitkän ja hartaan harkinnan jälkeen, se päätettiin sijoittaa saunaan, joka rakennettiin autotallin jatkoksi.

855.jpg

Robinin ensimmäinen koulupäivä meni sujuvasti, vaikka poika ei ollutkaan tyytyväinen saamaansa todistukseen. 8+ on hyvä numero, vaikkei poika sitä ensin todeksi ottanutkaan.

856.jpg

Robinilla oli tapana juosta tervehtimään Chrisiä, kun tämä palasi kotiin töistä, kellon ajasta huolimatta.

857.jpg

Chris oli alkanut tuomaan miespuolisia ystäviään mukanaan töistä kotiin. Kaksosten syntymäpäivät olisivat pian edessä, joten Chris ajatteli ottavansa äkkilähdön, jos tutustuttaisi Sadien jo ajoissa mukavannäköisiin ja tuntuisiin miehiin.

858.jpg

Ystävistä puheenollen, Chris oli jo useamman päivän ajan jutellut tunteja erään mysteerisen naisen kanssa. Tämä nainen paljastui Mauraksi, joka Chris oli tavannut vuosia aiemmin, ollessaan ulkona treffeillä Karin kanssa.

859.jpg

Ilmassa oli ilmiselvästi taikuutta, sillä Chris ei paljoa itseään säästellyt, tervehtiessään Mauraa. Erikoisinta asiassa oli, etteivät he olleet tavanneet kuin kerran aiemmin.

860.jpg

Asiat kuitenkin rullasivat täysin omillaan. Maura oli hämmentynyt Chrisin yllättävästä tervehdyksestä, muttei laittanut läheisyyttä näin komean miehen kanssa lainkaan pahakseen.

862.jpg

Maurasta paljastui oikein suloinen nainen, kunhan hän riistutui noita-asustaan.

863.jpg

Sitten tapahtui jotain täysin odottamatonta. Maura alkoi yllättäen mutista loistua ja muutti Chrisin velhoksi!

864.jpg

Seuraava, mitä Chris tajusi oli, että hän käytti mitä erikoisempia vaatteita, hänen hiuksensa olivat vaihtaneet väriä, ja omituinen sininen hehku ympäröi hänet.

865.jpg

Chris ei kaikesta säikähdyksestään huolimatta kuitenkaan voinut olla kokeilematta, mitä velhona oleminen oikein toi mukanaan.

866.jpg

Myöhemmin päivällä Chris oli saanut piiloitettua nuo hirveät reivut ja saanut hiuksensakin normaaliin muotoonsa. Miehen kuitenkin piti kerran jos toisenkin vilkaista peiliin ja ihmetellä omaa, sinisenhohtoista ulkomuotoaan. Mitähän lapsetkin sanoisivat...!

867.jpg

Sitä hän ei kuitenkaan kauaa joutunut miettimään, kun Mauralta saanut loitsukirja jo alkoi kiinnostaa.

868.jpg

Rawleyn lapset nauttivat kesän viimeisistä päivistä täysin rinnoin, milloin leikkien hippaa, milloin marco polo- peliä uima-altaalla. Kohta ei myöskään menisi kauaa, kun Robin jäisi leikkimään itsekseen.

869.jpg

Rawleyden hovimestari oli jo useaan otteeseen osoittanut tietävänsä, mitä hänen tehtäviinsä kuuluu. Tällaisia gourmet-aterioita perhe sai nauttia aivan arkipäivinäkin!

870.jpg

Vaikka lapset olivatkin jo kohtalaisen tottuneet Chrisin ainaiseen säihkymiseen, vei se kuitenkin joskus ruokaillessa heidän kaiken huomionsa, ja hummerit jäivät lautasille koskemattomina.

871.jpg

872.jpg

Vihdoin ja viimein oli aika viettää kaksosten tuplasyntymäpäiviä!

873.jpg

874.jpg

Sadie sai tavoitteekseen romantiikan. Hän huomasi pitävänsä parrakkaista sekä hyväkuntoisista miehistä. Kuitenkin sellaiset, jotka uskaltaisivat peittää pääntä hatulla, saisivat pysytellä kaukana tytön luota!

875.jpg

876.jpg

Judesta kasvoi oikein komea teini-ikäinen herrasmies! Hän sai tavoitteekseen tiedon, mikä kävikin täydellisesti yhteen hänen kiinnostustensa kanssa. Hän huomasi pitävänsä meikkaavista, sekä ahkerista työskentelijöistä. Mutta puolisokseen hän ei missään nimessä huolisi ihmistä, joka ei huolehtisi hygieniastaan!

877.jpg

Maura oli kokenut muodonmuutoksen Chrisin osaavissa käsissä. Omituisista vaatteista, sekä haltijakorvista huolimatta naisesta kuoriutui oikea kaunotar!

878.jpg

Chris oli niin hurmaantunut Mauran uudesta ulkonäöstä, että he päättivät harrastaa erittäin maagista vaakamamboa.

879.jpg

Jude oli muuttunut, sitten lapsuudenaikojensa. Siinä missä hän oli ennen rakastanut yksinolemista, halusi hän nyt aina jonkun seurakseen. Hänellä olikin tapana tuoda ystäviään koulusta kotiin.

880.jpg

Nämä ystävät tosin olivat joskus paljon muutakin, kuin ystäviä. Omaksi kauhukseen Jude huomasi olevansa ihastunut tähän luokkalaiseensa, nimeltään Heath.

881.jpg

Sadielta ei ollut jäänyt huomaamatta veljensä yllättävä suosio. Romantiikkatavoitteisena se masensi häntä huomattavasti. Hän oli jopa kateellinen veljelleen kaikesta siitä huomiosta, mitä hän sai osakseen.

883.jpg

Sadie päätti ottaa itseään niskasta kiinni ja tutustua isänsä uuteen tyttöystävään lähemmin. Kaiken lisäksi tällaisesta tuttavuudesta tuskin olisi ikinä haittaa.

884.jpg

Seuraavana viikonloppuna, Chrisin valmistaessa aamupalaa perheelle, Sadie hiipi keittiöön.
"Hei iskä, ei kai sinua haittaa, jos lainaan autoa nopeasti?"
"Hmm, ei tietenkään kultaseni", Chris vastasi sen kummempia miettimättä. "...autoa!? Sadie odota!"

885.jpg

Siinä vaiheessa, kun Chris oli tajunnut, mitä oli luvannut tyttärelleen, Sadie jo peruutti ulos autotallista. Hän oli päättänyt käydä paikallisessa kahvilassa tekemässä tuttavuutta kaupunkilaisten kanssa.

886.jpg

Tytön saavuttua paikalle, paikalla oli vain tämä haltiakorvainen LOTR- fani, jonka kanssa Sadie jutteli niitä näitä, paremman puutteessa.

887.jpg

Hänen ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kauaa, kun paikalle alkoi ilmestyä muitakin ihmisiä. Sadie tuli nopeasti Allynin kanssa toimeen ja saikin hänestä itselleen ystävän.

888.jpg

889.jpg

Sadie tutustui myös tähän komeaan mieheen, joka tosin alkoi hieman liian innokkaasti kertomaan tytölle suutelukokemuksistaan.

891.jpg

Paikalle sattui myös Kayleen puoliso Ifran, joka oli siis Sadien setä.

892.jpg

Päivän päätteeksi Sadie ajeli tyytyväisenä kotiin. Vaikkei hän ollutkaan tavannut omanikäisiään poikia, oli hän ainakin saanut tutustuttua yheen jos toiseenkin uuteen simiin.

893.jpg

Kokin sekä hovimestarin kanssa asuminen ei aina ole helppoa. Robin alkoi hiljalleen tuntea maukkaiden ruokien vaikutukset vatsansa seudulla. Herkuille oli niin vaikea sanoa ei!

894.jpg

Sadiestä oli yhtäkkiä tullut koko kaupungin suosituin tyttö. Perheen puhelin pirisi yhtämittaa, ajasta tai päivästä riippumatta.

895.jpg

Myös ihmiset, joita Sadie ei ollut nähnyt koko elämänsä aikana tuntuivat kuulevan tytön hyvästä maineesta ja pistäytyivät tervehtimisvisiitillä.

896.jpg

Samaan aikaan Judella oli mielessään vain se yksi. Heathistä oli tullut Judelle hyvin läheinen ystävä, ja poika tiesi, ettei voinut enää kauaa piilotella tunteitaan häneltä.

897.jpg

"Kuule Heath", Jude tunnusti eräänä sateisena päivänä talonsa edessä, "Minä pidän sinusta... muutenkin kuin ystävänä."

898.jpg

Autotalliin suojaan juostuaan pari vaihtoi ensisuudelmansa.

899.jpg

Samana iltana Jude päätti esitellä Heathin perheelleen. He ottivat asian hyvin vastaan, vaikkeivat olleet koskaan ajatelleet Juden pitävän pojista.

8100.jpg

Muuten perheen arki sujui aivan normaalin perhe-elämän tapaan. Milloin kuntoiltiin...

8101.jpg

...pelattiin yhdesssä shakkia...

8102.jpg

...tai syötiin välipalaa yhdessä hovimestarin kanssa. Tai, no ehkäpä Rawleyt eivät sittenkään olleet sieltä normaalimmasta päästä.

8107.jpg

Eräänä iltana Robinin oli aika kasvaa teini-ikäiseksi!

8108.jpg

Poika oli yllättynyt ja vakuuttunut muskeleidensa koosta. Jopa naapurin rouva oli kiirehtinyt sisälle hurraamaan pojan uudelle ulkonäölle.

8103.jpg

Robinin kasvettua Sadie etsi Chrisin käsiinsä.
"Kuule isä, me lähdemme nyt yliopistolle!" tyttö paukautti onnellisena ja soitti samantien koko poppoolle taxin kampukselle.

Sanoja: 1817

Kuvia: 103

Ja kommentteja olisi taas kiva saada, niitä huonojakin. :) Kiitos lukemisesta!